tromaktiko: “Ασιατικά” μπριζολάκια με τζίντζερ και κόλιανδρο

Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

“Ασιατικά” μπριζολάκια με τζίντζερ και κόλιανδρο



Μαριναρισμένες χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο με ασιατικές νότες και γλυκόξινη επίγευση...
Συστατικά

2/4 φλ. ηλιέλαιο
2 κ. σούπας μαύρη ζάχαρη
2 κ. σούπας ξύδι ρυζιού
1 κ. σούπας τζίντζερ τριμμένο
1 κ. σούπας tabasco
2 κ. σούπας σησαμέλαιο
3 σκελίδες σκόρδο
ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι
4 χοιρινά μπριζολάκια
2 κ. σούπας κόλιανδρος
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
αλάτι, πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

Χτύπησε σε ένα μπλέντερ το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, το ξύδι, το τζίντζερ, το tabasco, το σησαμέλαιο, το σκόρδο, το ξύσμα και το χυμό πορτοκάλι.

Βάλε τις μπριζόλες σε πλαστικό σακουλάκι μαζί με τη μισή ποσότητα της μαρινάδας, κλείσε αεροστεγώς και άφησέ τα να μαριναριστούν στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα (μέχρι 8 ώρες).
Προθέρμανε το φούρνο στους 190°C και βγάλε το κρέας από το ψυγείο.

Σε ένα κατσαρολάκι ρίξε την υπόλοιπη μαρινάδα και βράσε μέχρι να γλασαριστεί ελαφρώς.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι “θωράκισε” τις μπριζόλες, αφού τις αλατοπιπερώσεις, ψήνοντάς τες για δύο λεπτά από την κάθε πλευρά.

Βάλε τις μπριζόλες στο φούρνο και ψήσε για 15 λεπτά.

Σέρβιρε με μια γεμάτη κουταλιά από το “γλάσο” της μαρινάδας και με ψιλοκομμένο κόλιανδρο και κρεμμυδάκια.
Πηγή

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!